Slučaj premlaćivanja radnice

Tužiteljstvo HNŽ: Napadač iz Jablanice brani se sa slobode

Kako navode, "s obzirom da nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje pritvora prema osumnjičenom, istraga u ovom predmetu je nastavljena u redovnoj proceduri".
Vijesti / Flash | 08. 08. 2023. u 11:41 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Tužiteljstvo HNŽ je odmah po saznanju uključeno u ovaj slučaj te je od PU Konjic zaprimilo Izvješće o počinjenom kaznenom djelu, sa prilozima, protiv A.DŽ. (1979.), iz Jablanice, te temeljem tog Izvješća donijelo Naredbu o provođenju istrage zbog kaznenog djela 'Teška tjelesna ozljeda' iz čl. 172. st. 1. KZ F BiH počinjenog na štetu oštećene E.K., iz Jablanice", kazali su za Bljesak.info iz Tužiteljstva HNŽ.

Istraga u tijeku 

Podsjetimo, 2. kolovoza policiji u Jablanici je prijavljen slučaj premlaćivanja djevojke K.E. (1995.). Slučaj je prijavila majka pretučene djevojke, a za napad je osumnjičen vlasnik hotela "Jablanica" A.Dž. koji je ujedno i poslodavac pretučene djevojke.

"Osumnjičeni je dana 01.08.2023. godine po lišenju slobode od strane policijskih službenika PU Konjic zadržan 24 sata, a potom po Naredbi tužitelja zadržan još 24 sata, u kojem roku je osumnjičeni ispitan te je pribavljena određena dokumentacija od Policijske uprave Konjic", istaknuli su iz Tužiteljstva HNŽ.

Kako navode, "s obzirom da nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje pritvora prema osumnjičenom, istraga u ovom predmetu je nastavljena u redovnoj proceduri".

"Tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa PU Konjic provodi sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja u navedenom slučaju te je postupajuća tužiteljica naložila provođenje medicinskog vještačenja po vještaku medicinske struke, kao i vještačenje CD – video zapisa snimka sa lica mjesta te je planirano ponovno saslušanje svjedokinje-oštećene i svjedoka, kao i osumnjičenog u Tužiteljstvu", potvrdili su iz Tužiteljstva HNŽ.

Istaknuli su kako će Tužiteljstvo poduzeti i druge istražne radnje za kojima se ukaže potreba te će po završetku istrage i prikupljanja svih dokaza donijeti tužiteljsku odluku u ovom predmetu.

Tražila zarađeno 

Podsjetimo, pretučena djevojka je za medije prepričala svoju stranu priče te naglasila kako je ozljede zadobila nakon što je tražila zarađenu plaću i najavila otkaz.

"Nakon što sam direktoricu Hotela suočila sa argumentima i činjenicama ona je prijetila da će pozvati supruga koji je ujedno i vlasnik hotela. Kada je došao rekla sam isto što i njoj da objekt neću napustiti dok ne dobijem plaću koju sam zaradila za srpanj s obzirom na to da je već bio početak kolovoza", prepričala je.

Potom, kako je ispričala, za nju počinje pakao kada je on počeo sa fizičkim obračunom.

"Udario me je šakama. Potom me je počeo gurati. Njegova supruga i kuhar su pobjegli dok je kuharica stajala između nas, ali ona nije ozlijeđena. Zatim me je vukao do hodnika gdje nema video nadzora. Tamo sam dobila brutalne batine, najviše me udarao u glavu šakama, šamarao, ujedno i vrijeđao da sam klošarka i druge gadosti koje je govorio", navela je.

Kada je prestao s napadima, kazala je, uspjela je uzeti stvari i otići iz hotela gdje je pozvala roditelje koji su je prvo odvezli u Hitnu pomoć, a iz koje su je uputili za Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close