Službeno potvrđeno

Tužiteljstvo BiH vodi istragu protiv Dodika zbog Pavlović banke

Vijesti / Flash | 11. 04. 2016. u 17:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istraga protiv Dodika vodi se u okviru predmeta “Pavlović banka“, potvrdio je za BN televiziju glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović.

On je kazaoi da su se istrage "Bobar banka i Pavlović banka" našle pred optužnicama. U slučajevima Bobar banke i Pavlović banke istraga se provodi protiv više osoba.

"U sklopu Pavlović banke postoji istraga protiv Dodika. Neki predmeti koji su ranije bili po nekim anonimnim prijavama, mi smo zatvorili i zatvorit ćemo kao i kod svakog drugog građanina, tako i kod Dodika. Naša je obaveza da ispitamo sve segmente", kaže Salihović.

On tvrdi da predmet Bobar banke prevazilazi mnoge korupcionaške afere u regiji, javlja Slobodna Bosna.

"Predmet 'Bobar banka' je, po šteti koja je pričinjena građanima BiH, dva - tri puta već od predmeta 'Sanader' u Hrvatskoj. To je obiman predmet na kojem mi radimo već godinu dana", rekao je Salihović.

Salihović je još jučer rekao da u ovoj pravosudnoj instituciji ne postoji predmet protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Naglasio je da su do sada tri ili četiri predmeta protiv Dodika zatvorena, te da u Tužiteljstvu BiH "ne postoji slučaj Dodik".

"Bilo je nešto protiv Milorada Dodika, kao na primjer kilogram zlata, i većina tih predmeta je zatvorena", rekao je Salihović gostujući u programu Televizije OBN.

Podsjetimo, Tužiteljstvo BiH vodi istragu protiv Slobodana Pavlovića vlasnika "Pavlović banke", zbog toga što je Dodiku omogućeno da 2008. godine, kada je bio premijer RS-a, od te banke dobije kredit u iznosu od 750.000 eura za kupovinu vile u Beogradu, a da je kasnije, navodno, taj kredit banka otplaćivala u zamjenu za određene protiuusluge.

Treba napomenuti i da je SIPA već nekoliko puta po nalogu Tužilteljstva BiH vršila pretrese u više poslovnica "Pavlović banke".

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, javnosti je 16. veljače predočio ugovor o njegovom kreditu kod Pavlović banke, i kazao da će ga dostaviti obrani uhićenih za slučaj ''Pavlović i drugi''.

On je istaknuo da je glavni razlog uhićenja Pavlovića i ostalih iz Pavlović banke činjenica da ne postoji ugovor o kreditu, odnosno da je kredit fiktivan.

Kopirati
Drag cursor here to close