Mediji su spekulirali

Tužiteljstvo BiH ipak nije obustavilo istragu protiv Dodika i Cvijanović

Vijesti / Flash | 11. 07. 2017. u 17:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka o obustavljanju istrage protiv Milorada Dodika, predsjednika RS, i Željke Cvijanović, premijerke RS, u predmetu "Referendum" još nije donesena, potvrđeno je "Nezavisnim" u Tužiteljstvu BiH.

"Kada tužiteljska odluka bude donesena, javnost će biti informirana", kratko je rekao Boris Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH.

Naime, neki mediji u BiH objavili su da imaju neslužbene informacije da će biti obustavljena istraga protiv Dodika i Cvijanović.

Prema pisanju tih medija, javnost o toj odluci trebala biti obaviještena u narednih desetak dana.

Tada će, kako su naveli, biti i službeno priopćeno da je istraga protiv Dodika i Cvijanović obustavljena, da će se u optužnici u ovom slučaju naći Siniša Karan, predsjedavajući Komisije za provođenje referenduma o Danu RS, i njeni članovi.

Danas nitko nije želio davati izjave o ovom predmetu, pa ni Miroslav D. Marković, tužitelj koji radi na njemu, a koji je rekao da nema ovlaštenja da komentira predmet.

Predmet "Referendum" formiran je u rujnu prošle godine, nakon što su vlasti RS odlučile da održe referendum o Danu RS, a nakon što je Ustavni sud osporio 9. siječanj. Osim Dodika i Cvijanović, u ovom predmetu ispitivani su još i Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, te Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa. Ni njihova imena, prema pisanju medija, neće se naći na optužnici.

Kopirati
Drag cursor here to close