Sankcije

Tužitelji traže smjenu Ružice Jukić

Vijesti / Flash | 16. 02. 2016. u 12:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolegij svih tužitelja Tužiteljstva BiH traži smjenu i sankcioniranje potpredsjednice Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH Ružice Jukić zbog, kako navode, neprimjerenih istupa protiv pravosudne zajednice i Tužiteljstva BiH.

Kolegij je jednoglasno zauzeo stav da "ovakav član VSTVBiH ni u kojem slučaju ne može predstavljati niti zastupati interese pravosudne zajednice i Tužiteljstva BiH".

''Sa svojim istupima, Jukić se izravno stavlja na stranu osumnjičenih i optuženih osoba u predmetima Radončić i dr. i Pavlović banka, čime izravno vrši utjecaj na postojeće istrage i vrši pritisak na pravosudne institucije koje odlučuju u ovim predmetima. Donekle razumijemo pritiske medija i politike, ali za osobe koje moraju da zastupaju interese pravosuđa, to je nedopustivo'', priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kolegij Tužiteljstva BiH traži smjenu Jukić, te ujedno obavještava javnost da "nikada neće podleći pritiscima politike ili medija, a naročito članova VSTVBiH koji se stavljaju u službu ovakvog pritiska".

Također, Kolegij je zauzeo stav da se prema odvjetničkoj komori uputi zahtjev za procesuiranje i disciplinsko sankcioniranje odvjetnice Vasvije Vidović, zbog "neprimjerenih medijskih istupa protiv pravosudne zajednice".

''Pošto je ovo odlučna borba za opstanak neovisnog pravosuđa i države Bosne i Hercegovine, poručujemo građanima BiH da nećemo podleći bilo kakvim pritiscima. Poručujemo građanima BiH da nema nedodirljivih i da su svi građani pred zakonom jednaki'', ističe se Kolegija tužitelja Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close