Sindikat osnovne i srednje škole Čitluk

Tužbe su podizali i dobili i mnogi drugi korisnici proračuna HNŽ

Svjesni smo da je ovo velik teret za proračun, što su naši brojni djelatnici dokazali odricanjem kamata iako su pravomoćne tužbe dobivene temeljem prava koja imamo po Kolektivnom ugovoru.
Vijesti / Flash | 18. 03. 2019. u 19:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom članka koji je  objavio Večernj list  17.ožujka, pod nazivom ''Proračun HN županije pod ovrhom zbog tužbi prosvjetnih djelatnika'' iz sindikata srednje i osnovne škole u Čitluku, želeći iznijeti svoju stranu, oglasili su se priopćenjem koje objavljujemo u cijelosti.

''Iz vašeg članka dolazi se do zaključka da su izvor svih postojećih problema s proračunom prosvjetni djelatnici općine Čitluk. Odgovorno tvrdimo da su osim prosvjetnih djelatnika općine Čitluk tužbe podizali i pravomoćno dobili i mnogi drugi korisnici proračuna, pa čak i djelatnici ministarstava. Svjesni smo da je ovo velik teret za proračun, što su naši  brojni djelatnici dokazali odricanjem kamata iako su pravomoćne tužbe dobivene temeljem prava koja imamo po Kolektivnom ugovoru.

Osim što se prosvjetni djelatnici općine Čitluk u vašem članku neravnopravno ističu, jednako tako se problem neisplata pravomoćnih tužbi izravno veže s viškom radnika. Ističemo da su osnovna i srednja škola u Čitluku među najvećima u HNŽ-u po broju učenika, a samim tim i po broju djelatnika.

Molili bismo očitovanje zašto su istaknuti samo prosvjetni djelatnici iz općine Čitluk, čime nas se neutemeljeno proziva, etiketira i narušava ugled škole kao odgojno – obrazovne institucije'', poručili su iz Sindikata.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close