Revizija tužbe

Tužba protiv Srbije: Profesor Boyle pruža pravnu pomoć BiH

Vijesti / Flash | 11. 04. 2016. u 11:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić pozvao je Predsjedništvo BiH da angažira profesora Francisa Boylea na pružanju dodatne pomoći Bosni i Hercegovini na Međunarodnom sudu pravde u Haagu u tužbi BiH protiv Srbije.

Jerlagić u priopćenju za javnost navodi da je, prema njegovim saznanjima, profesor Boyle spreman raditi na reviziji tužbe i "samo traži da se njegovo ime doda uz postojećeg agenta sa svim ovlastima“.

''Smatramo da sve što je potrebno jeste da Predsjedništvo BiH obavijesti Međunarodni sud pravde u Hagu da uz sadašnjeg agenta također daje ovlasti i profesoru Boyleu da radi na tužbi za što ne treba dodatno ovlaštenje'', ističe Jerlagić.

Podsjeća na upozorenje profesora Boylea da je sve manje vremena da se pripremi tako obimna tužba što čini izgled za njenim dobivanjem sve manji.

Jerlagić ocjenjuje da bi propuštanje da se izvrši revizija tužbe i da se u njen rad uključi profesor Boyle bila "pogubna za našu državu i za žrtve agresije i genocida, te bi se time okrenula leđa svim ljudskim, moralnim i civilizacijskim vrijednostima“.

Kopirati
Drag cursor here to close