Bosna Sema

Tursko veleposlanstvo: Škole Bosna Sema nemaju nikakve veze s državom Turskom

Vijesti / Flash | 14. 01. 2016. u 14:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Turska dijeli duboko žaljenje zbog tragičnog čina, samoubojstva Mahira Rakovca, navodi se u izjavi Veleposlanstva Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

"Veleposlanstvo Turske pomno prati slučaj Mahira Rakovca. Također, velika je želja veleposlanstva da bude utvrđeno tko su počinitelji, oni koji su pokazali nemar te da se pravni postupak do kraja provede", navode iz Veleposlanstva Turske u BiH.

Ističu da Međunarodna škola koju je pohađao Mahir Rakovac te obrazovne institucije Bosna Sema, pod kojima je i ta škola, nemaju nikakve povezanosti s državom Turskom.

Rečeno je da su u Turskoj u tijeku sudski procesi protiv skupine s kojom su ideološki povezani i upravitelji ovih škola, pod optužbom da je "osnovala oružanu terorističku organizaciju".

Veleposlanstvo Republike Turske, obraćajući se građanima BiH, ističe da Turska nikako ne stoji iza tih škola i njihove skupine te građane poziva da budu oprezni u vezi sa spomenutim školama i skupinom.

Podsjećamo, objavili smo kako je vlasnik spomenute škole Fetullah Gulen, islamski učenjak, protiv kojeg je ustao i turski predsjednik Tayyip Erdogan.

Kopirati
Drag cursor here to close