Zastava nije dirana

Turska negira da je nasilno postavljena turska zastava na Konzulat Nizozemske

Vijesti / Flash | 12. 03. 2017. u 13:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Informacije svjetskih medija da je zastava Nizozemske na zgradi konzulata Nizozemske u Istanbulu skinuta, a da je na njeno mjesto postavljena zastava Turske, se ispostavila kao netočna.

Naime, zastava Turske još od ranije stoji na zgradi konzulata Nizozemske i to na zahtjev uposlenika tog konzulata, te njome nikako nije zamijenjena na kratko skinuta zastava Nizozemske.

Podsjećanja radi, demonstranti su u Istanbulu danas prosvjedovali ispred zgrade konzulata Nizozemske jer su nizozemske vlasti spriječile u subotu ministra vanjskih poslova Turske Mevluta Cavusoglua i ministricu obitelji i socijalne politike te zemlje Fatmu Betul Sayan Kayu u njihovoj posjeti diplomatskim predstavništvima Turske u toj zemlji i sastajanju s turskom zajednicom u Nizozemsku. U pratnji policije ministrica Kaya je vraćena u Njemačku, odakle se jutros vratila u Tursku.

Ministrica Kaya je poručila da svijet mora zauzeti stav prema fašističkim postupcima Nizozemske.

''Tamo smo otišli da se okupimo s našim narodom i pojasnimo šta će novi sustav vlasti donijeti. To u potpunosti predstavlja slobodu govora i pravo na okupljanje međutim, sve je to pogaženo. Sinoć su u Nizozemskoj sva prava bila neizvjesna. Prema okupljenim građanima krajnje nehumano je postupano, napadani su konjima, psima'',  kazala je Kaya

Kopirati
Drag cursor here to close