Diyarbakir

Turska nakon uhićenja ostala bez Twittera i WhatsAppa

Vijesti / Flash | 04. 11. 2016. u 09:41 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Turskoj je jutros blokiran pristup Twitteru i WhatsAppu posle uhićenja 11 prokurdskih zastupnika u Diyarbakiru, većinski kurdskom gradu na jugoistoku Turske, javio je Reuters.

Diyarbakir je u jutarnjim satima potresla i eksplozija u kojoj je najmanje jedna osoba poginula, a 30 ranjeno. Ured provincijskog guvernera je priopćio da je eksplodirala automobil-bomba i da se vjeruje da su za napad odgovorni pripadnici zabranjene Radničke stranke Kurdistana.

Napad se odigrao u blizini policijske stanice. Svjedoci navode da se detonacija čula širom grada. Eksplozija je odjeknula nekoliko sati nakon što je policija izvršila raciju u sjedištu prokurdske Narodne demokratske stranke (NDP) u Ankari i uhitila 11 zastupnika, među kojima i lidera Selahatina Demirtaša kog svjetski mediji nazivaju ''Kurdski Obama''.

Uhićena je i kopredsjednica NDP Figen Juksekdag. Odvjetnici te stranke su priopćili da su oni uhićeni jer su odbili svjedočiti o zločinima povezanim sa terorističkom propagandom.

Turska optužuje NDP za povezanost sa kurdskom militantnom organizacijom Radnička stranka Kurdistana, koju SAD, EU i Turska smatraju terorističkom organizacijom, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close