Sastanak

Turković s odvjetničkim timom Edina Vranja

Odvjetnički tim je informirao ministricu Turković o aktivnostima u ovom slučaju, te je istaknuta neophodnost aktivnije uloge Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 22. 09. 2021. u 15:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je danas s odvjetnicama Edina Vranja - Jesenkom Rešidović i Sabinom Hotom Ćatović.

Bh. državljanin i dugogodišnji ugledni djelatnik agencija za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini uhićen je 12. rujna u Srbiji pod optužbama za ratni zločin.

Ministrica Turković je razgovarala s odvjetnicama o ovom slučaju, ističući da je MVPBiH od samog početka ponudio svu pravnu i drugu pomoć bh. državljaninu u skladu s međunarodnim pravom i konvencijama.

Također, donesena je odluka o povlačenju veleposlanice Aide Smajić iz Beograda na konzultacije u Sarajevo.

Odvjetnički tim je informirao ministricu Turković o aktivnostima u ovom slučaju, te je istaknuta neophodnost aktivnije uloge Tužiteljstva Bosne i Hercegovine te potrebe primjene postojećeg Protokola o suradnji sa srbijanskim tužiteljstvom koji je potpisan još 2013. godine, priopćeno je iz MVP-a BiH

Kopirati
Drag cursor here to close