Granična policija

Turci pokušali prijeći bh. granicu s krivotvorenim osobnim iskaznicama

Vijesti / Flash | 24. 03. 2016. u 11:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Postrojbe granične policije Brod 23. ožujka privremeno su oduzeli tri krivotvorene osobne iskaznice Rumunjske, koje su državljani Turske dali na uvid prilikom prelaska državne granice.

Osobe su kontrolirane u autobusu koji je prometovao na relaciji Sarajevo – Dortmund, prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Nakon što je utvrđeno da su osobne iskaznice krivotvorene, pregledom osoba nađene su originalne putne isprave Turske na temelju kojih je utvrđeno da je riječ o turskim državljanima.
O događaju je obaviješten tužitelj Okružnog tužiteljstva Doboj. Prema njegovom nalogu, osobe su uhićene i protiv njih će biti dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu "falsificiranje isprave". U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Istoga dana na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje, prilikom ulaska u BiH uhićen je državljanin BiH S. O. (1987.).

Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova FBiH raspisalo tjeralicu zbog kaznenog djela "lake tjelesne ozljede". Policijski službenici predali su ga službenicima Sudske policije Odžak, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close