Desetogodišnji mandat

Trump za novog direktora FBI-ja imenovao Christophera Wrayja

Vijesti / Flash | 07. 06. 2017. u 14:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump najavio je da će za dužnost direktora Federalnog istražnog i obavještajnog biroa (FBI) nominirati odvjetnika Christophera Wrayja.

Trump je vijest o izboru novog čelnika FBI-ja objavio na svom Twitter profilu, a napisao je da je riječ o "čovjeku besprijekornih kvaliteta" i najavio da će uskoro dati više informacija.

Ukoliko i Senat potvrdi Trumpov izbor, Wray će dobiti desetogodišnji mandat direktora FBI-ja.

Odvjetnik Wray je radio za američko Ministarstvo pravde u vrijeme administracije američkog predsjednika Georgea W. Busha, a trenutno je partner u jednoj odvjetničkoj kompaniji, javlja Anadolija.

Američki predsjednik Trump početkom svibnja je smijenio direktora FBI-ja Jamesa Comeyja koji je vodio istragu o vezama Trumpove predsjedničke kampanje s Rusijom. Nakon smjene pojavile su se tvrdnje da je predsjednik na Comeyja vršio pritisak da odustane od istrage o vezama nekadašnjeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna s Rusijom.

Trumpovo imenovanje novog čelnika FBI-ja došlo je dan uoči Comeyjevog svjedočenja pred Senatom o ruskom uplitanju u američku predsjedničku kampanju.

Kopirati
Drag cursor here to close