Vlastiti novac

Trump u predizbornu kampanju uložio 43 milijuna dolara

Vijesti / Flash | 21. 05. 2016. u 11:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donald Trump uložio je više od 7,5 milijuna dolara vlastitog novca u svoju predsjedničku kampanju u travnju, čime su njegova ukupna osobna ulaganja u vlastiti kampanju nadmašila 43 milijuna dolara otkako je objavio svoju kandidaturu, pokazale su brojke u novom financijskom izvještaju podnesenom u petak navečer.

Poslovni mogul i milijarder, Trump, koji je porazio 16 svojih republikanskih suparnika i žestoko se oslanjao na medijsko glorificiranje njegove osobnosti i često na zapaljive izjave, potrošio je oko 56 milijuna dolara tijekom takozvanih primarnih izbora, koji su trajali dok se njegova dva posljednja suparnika, teksaški senator Ted Cruz i guverner Ohaja John Kasich, nisu povukli iz utrke početkom svibnja.

Samo u travnju Trump je uložio gotovo 9,4 milijuna dolara, sudeći po njegovom mjesečnom podnesku Saveznoj izborbnoj komisiji. Trumpovo najveće ulaganje u travnju, oko 2,6 milijun dolara, bilo je namijenjeno za reklamne poruke.

Iako je većinu novca uložio iz vlastitog džepa, Trump je izvjestio o donacijama od oko 1,7 milijuna dolara prošlog mjeseca. Ta sredstva prikupljena su uglavnom kupovinom njegovih predizbornih suvenira, uključujući crvene kape s natpisom "Učinimo opet Ameriku velikom" i putem online donacija na websiteu njegove predizborne kampanje.

Trump nije oformio tim za prikupljanje sredstava sve donedavno, nakon što je postao glavni kandidat za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close