Nema dokaza, ali...

Trump tvrdi da mediji namjerno šute o terorističkim napadima

Vijesti / Flash | 07. 02. 2017. u 07:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump optužio je u ponedjeljak, ne potkrijepivši to nijednim konkretnim slučajem, "nepoštene" medije da prešućuju neke napade "radikalnih islamističkih terorista".

"Skupina Islamska država angažirana je u kampanji genocida, čineći zločine po cijelom svijetu", kazao je Trump iz baze MacDill u Tampi, na Floridi, strateškog vojnog centra za borbu protiv džihadističke skupine, piše Hina.

Ustvrdivši kako su "radikalni islamistički teroristi" odlučni napasti SAD kao što su to već učinili 11. rujna te u Bostonu, Orlandu ili San Bernardinu, naglasio je da se o tome radi i u Europi.

"Vidjeli ste što se dogodilo u Parizu i Nici. To se događa u čitavoj Europi. Došli smo do točke u kojoj mediji više i ne izvješćuju o napadima", kazao je on ne navodeći primjere.

"U brojnim slučajevima vrlo nepošten tisak ne želi o tome izvještavati", dodao je republikanski predsjednik uobičajeno otvoreno napadajući medije.

"Imaju svoje razloge i to dobro znate", zaključio je tu temu ne dajući ni najmanje objašnjenje.

Upitan kasnije o toj iznenađujućoj Trumpovoj tvrdnji, Sean Spicer, glasnogovornik Bijele kuće, obećao je "podastrijeti listu nešto kasnije", ustvrdivši kako postoje "brojni primjeri" u kojima nije bilo "izvještavanja koje bi bilo nužno".

Kopirati
Drag cursor here to close