Proslava Prvog amandmana

Trump: Neću sudjelovati na večeri dopisnika Bijele kuće

Vijesti / Flash | 26. 02. 2017. u 12:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump najavio je u subotu da neće nazočiti tradicionalnoj godišnjoj večeri udruženja dopisnika Bijele kuće koja uz novinare i izvjestitelje okuplja i brojne druge poznate osobe, piše Fena.

"Neću sudjelovati na večeri dopisnika Bijele kuće ove godine. Želim svima dobro i da imaju divnu večer", napisao je Trump na Twitteru. Tijekom predizborne kampanje, a i poslije Trump je imao napet odnos s medijima. Novinare je često nazivao 'neprijateljima naroda' i kritizirao ih na druge načine.

Grupa novinara na njegovu najavu da neće doći na večeru, najavila je da će se ona unatoč tomu održati 29. travnja. Na toj večeri, koja se održava u Washingtonu, uobičajeno se očekuju i brojne filmske zvijezde, političari, poslovni lideri i drugi.

"Ta večera bila je i ostaje proslava Prvog amandmana i ima važnu ulogu za neovisnost medija", poručio je dopisnik Reutersa iz Bijele kuće Jeff Mason, koji je na čelu tog udruženja ove godine.

Mediji su nedavno objavili vijest o Donaldu Trumpu koji je 'više puta izbjegao teška novinarska pitanja dajući na konferencijama za tisak prednost novinarima iz manjih redakcija'', piše Telegram.hr.

Novinare iz uglednih medija poput New York Timesa i Washington Posta, odnosno televizijskih postaja CNN i CBS, Trump je ignorirao. Na nedavnim novinskim konferencijama s premijerima Kanade i Japana, Trump je slijedio sličan obrazac – pitanja su bila dopuštena manjim medijima poznatim po potpori aktualnom američkom predsjedniku.

Trump je nedavno također rekao kako se novinarima ne bi smjelo dopustiti korištenje anonimnih izvora. Poručio je da nitko ne voli ustavni amandman o slobodi govora više od njega, ali da se ipak neki novinari kriju iza tog amandmana kako bi njega lažno optuživali.

"Pojedini američki mediji dio su divovskih korporacija koje imaju vlastitu politiku", naglasio je u Trump u govoru na konferenciji za Konzervativnu političku akciju, javlja Al Jazeera Balkans.


Kopirati
Drag cursor here to close