popularnost

Trump i Putin na trećem mjestu

Vijesti / Flash | 26. 11. 2016. u 18:30 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki časopis ‘Time’ tradicionalno početkom prosinca proglašava čovjeka godine, a u tijeku je glasanje čitatelja. Nedavno je na prvo mjesto na listi izbio premijer Indije Narendra Modi, koji je na drugu poziciju potisnuo osnivača Wikileaksa Julianna Assangea. Trec´e mjesto dijele novoizabrani predsjednik SAD Donald Trump i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Rezultati glasovanja bit c´e objavljeni 7. prosinca. Indijski premijer je ovih dana prestigao Julianna Assangea koji je, kako mnogi misle, utjecao na rezultate glasovanja u SAD objavivši elektronsku prepisku demokrata, čime je podrio ugled kandidatkinje Hillary Clinton. Trec´e mjesto djele novoizabrani američki predsjednik, republikanac Donald Trump, i ruski lider Vladimir Putin, koji su dobili po sedam posto glasova čitatelja.

Prije nego što je Modi izbio na prvo mjesto, Trump je bio na drugoj, a Putin na trec´oj poziciji. Porast njegove popularnosti povezan je s njegovom nedavnom inicijativom za demonetizaciju u Indiji radi borbe protiv korupcije i sive ekonomije, prenosi Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close