'Bitno je govoriti'

Tribina u Mostaru: Tema nasilja je gorući problem

''Ovo postaje gorući i sve veći problem iz razloga što smo u zadnje dvije godine svi zatvoreni u kuću, živimo životom koji nije uobičajan'', istaknuo je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.
Vijesti / Flash | 29. 11. 2021. u 19:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u ponedjeljak 29 studenog 2021. organizirana Tribina povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

''Večerašnjom tribinom želimo podstaknuti društvenu odgovornost. Odgovornost na temu koja nije popularna i lijepa, ali je činjenica da postoji u našem društvu i da o njoj moramo i trebamo govoriti'', kazala je Maja Dragić, ispred organizacijskog tima.

Poražavajući su podaci da je u BiH svaka treća žena žrtva obiteljskog nasilja.

''Upravo zbog toga se treba govoriti o ovoj temi'', dodala je Dragić.

O brojkama u HNŽ-u se ne može govoriti, jer to nisu pravi podaci, obzirom da žene često ne prijavljuju nasilje - kazali su organizatori tribine ZŽ TO HDZ BiH Avenija Jugozapad.

Foto: Bljesak.info / Gradonačelnik Mario Kordić

''Ovo je tema o kojoj je teško pričati, ali je važno da pričamo. Jer ako ne pričamo i guramo te teme pod tepih, one nam se stalno vraćaju u sve težem i sve gorem obliku. Ovo postaje gorući i sve veći problem iz razloga što smo u zadnje dvije godine svi zatvoreni u kuću, živimo životom koji nije uobičajan'', istaknuo je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Tribina je održana u u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close