U tom pismu piše

Tri pisma idu u Haag

Vijesti / Flash | 02. 03. 2017. u 10:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svaki član Predsjedništva BiH pojedinačno će dostaviti svoje mišljenje Međunarodnom sudu pravde u Haagu", navedeno je u priopćenju za javnost nakon konsultacija članova Predsjedništva BiH povodom odluke o pokretanju revizije presude Međunarodnog suda pravde protiv Srbije.

Naime, članovi Predsjedništva BiH održali su neformalne konsultacije u vezi s pismom koje je članovima Predsjedništva BiH uputio Međunarodni sud pravde u Haagu, u vezi s revizijom presude tog suda po tužbi BiH protiv Srbije. Konsultacije je zakazao predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Podsjećamo, zahtjev za revizijom tužbe protiv Srbije došao je nakon sastanka bošnjačkih stranaka u sarajevskoj Vijećnici a za kojeg nije bilo suglasja u Predsjedništvu BiH što je izazvalo, kako mnogi tvrde, najveću krizu u BiH nakon Daytona.

Bošnjačkom članu Predsjedništva BiH zamjera se jednostrana odluka, ali je upitan i angažman bh agenta Sakiba Softića jer je i sam priznao da mu je mandat istekao 2007. godine.

Skandal je izbio i nakon što je Ivanić objavio kako je pismo, adresirano na njega iz Haaga, otvoreno. Nakon toga, Izetbegović je tvrdio kako nije otvoreno njegovo pismo srpskog člana Predsjedništva nego njegovo.

Kopirati
Drag cursor here to close