Uhićeni

Tri Pakistanca u Beogradu oteli i ucjenjivali dvojicu Indijaca

Uhićeni Pakistanci terete se da su na glavnom autobuskom kolodvoru u Beogradu ponudili smještaj dvojici državljana Indije, a potom ih odveli u jedan stan na Paliluli, gdje su ih zlostavljali i pokušavali im iznuditi novac.
Vijesti / Flash | 01. 12. 2021. u 14:49 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Beogradska policija uhitila je trojicu državljana Pakistana zbog sumnje da su oteli dva državljana Indije, objavio je u srijedu beogradski tisak pozivajući se na priopćenje srbijanskog MUP-a.

Uhićeni Pakistanci terete se da su na glavnom autobuskom kolodvoru u Beogradu ponudili smještaj dvojici državljana Indije, a potom ih odveli u jedan stan na Paliluli, gdje su ih zlostavljali i pokušavali im iznuditi novac, prenosi Hina.

Policija svoje sumnje o kaznenom djelu temelji na saznanjima da su Pakistanci od dvojice Indijaca zahtijevali da pozovu svoje prijatelje i srodnike da za njih plate otkup.

Osumnjičenom pakistanskom trojcu određen je pritvor do 30 dana, a policija u priopćenju nije navela borave li oni u Srbiji kao migranti, turisti ili u nekom drugom svojstvu.

Izvršni direktor srbijanskog Centra za zaštitu i pomoć tražiteljima azila Radoš Đurović ocijenio je ranije u studenome da se situacija s migrantima koji prolaze kroz Srbiju "ne mijenja iz godine u godinu, kao ni s onima koji ih krijumčare".

U prometnoj nesreći 13. studenoga u Pirotu, na jugu Srbije, poginule su dvije osobe, a 20 je ozlijeđeno kada se, pri pokušaju bijega od policije, prevrnuo kombi u kojem je vozač iz Beograda prevozio 22 migranta.

U kampovima i prihvatnim centrima diljem Srbije trenutno je više od 4.000 migranata, no taj broj varira od dana do dana, a procjene su da ih je oko 1.000 izvan službenih smještajnih kapaciteta, navodi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close