Nikom ništa

Tri mjeseca šutnje: Policija i tužiteljstvo još čekaju sa slučajem Soldo

Vijesti / Flash | 09. 01. 2017. u 20:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U rad na ovom predmetu uključen je veći broj iskusnih istražitelja koji svakodnevno intenzivno rade. Međutim, zbog obujma posla ne možemo iznositi procjene kada će službene radnje koje poduzimamo biti završene. Za eventualne iscrpnije informacije molimo da kontaktirate Županijsko tužiteljstvo'', rečeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije portalu Jabuka na upit o istrazi premlaćivanja maloljetnika u Širokom Brijegu.

Naime, navršilo se tri mjeseca od kada je dječak Mile Soldo dovezen je u SKB Mostar s teškim ozljedama. Njega su, iako to još uvijek nije dokazano a o čemu mjesecima Široki Brijeg i Hercegovina pričaju, navodno pretukli mladići s kojima je bio na jednoj rođendanskoj zabavi. No, slučaj je dugo tapkao u mjestu, a navodno je već spremna informacija kako se radilo o nesretnom slučaju odnosno da je na mladića pala konstrukcija gola s igrališta. Policija i tužiteljstvo, iako izloženi pritiscima, još ne iznose službene rezultate istrage.

''Ono što možemo reći jeste da istragu vodi Županijsko tužiteljstvo, a policijski tim, koji je zadužen za rad na ovom predmetu, na dnevnoj bazi komunicira i surađuje s postupajućim tužiteljem'', rekli su iz MUP-a ŽZH za portal Jabuka.

Iz Županijskoga tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke nisu rekli kada bi se mogao očekivati kraj ove istrage i u kojem smjeru ona ide, tj. radi li se o samoozljeđivanju ili o brutalnom premlaćivanju maloljetnika.

''Vezano za slučaj maloljetnoga M. S. iz Širokoga Brijega, koji je u noći s 8. na 9. listopada 2016. godine u mjestu Dubrava, Široki Brijeg, na rođendanskoj proslavi zadobio tjelesne ozljede, obavještavamo vas da je Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu dana 11. studenoga 2016. godine zaprimilo izvješće o postupanju PU Široki Brijeg, uz koje su dostavljeni dokazi povodom navedenoga slučaja. Nakon zaprimanja izvješća o postupanju, Županijsko tužiteljstvo ŽZH je, s timom za provođenje istražnih radnji, nastavilo s prikupljanjem dokaza radi utvrđivanja odlučnih i svih drugih činjenica, pa je do sada saslušano više od 80 svjedoka, uključujući oštećenika M. S., kao i njegove roditelje, koji su saslušani pred tužiteljem. Također, pored saslušanih svjedoka, prikupljeni su materijalni dokazi te su naređena potrebna vještačenja, dok su u međuvremenu već pristigli rezultati određenih zatraženih vještačenja, o kojima u ovom trenutku u cilju zaštite istrage ne možemo dati više informacija'', rečeno je iz Tužiteljstva.

Kažu kako je u tijeku saslušavanje i drugih osoba za koje postoji vjerojatnost da bi mogle dati korisne informacije vezane za slučaj.

''S obzirom na to da je riječ o velikom broju osoba, u saslušanje navedenih svjedoka uključeni su svi tužitelji ovoga tužiteljstva, kao i članovi tima za provođenje istražnih radnji MUP-a ŽZH'', rekao je za portal Jabuka Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za informiranje Županijskoga tužiteljstva ŽZH-a.

''Tužiteljstvo ŽZH će nastaviti intenzivan rad na prikupljanju materijalnih dokaza, saslušanju svjedoka i poduzimanju drugih potrebnih radnji u cilju razrješavanja okolnosti slučaja'', zaključio je.

Slučaj, koji se danima pokušao zataškati ipak je dospio u javnost a roditelji stradalog mladića pozivali su odgovorne na odgovore. Odgovora nije bilo, a prvo službeno očitovanje iz županijskog tužiteljstva objavljeno je na portalu Bljesak.info kada je rečeno da je istraga u tijeku.

No, neslužbeno se može čuti kako je već pripremljen izvještaj u kojem će stajati kako je na stradalog Soldu pao gol.

Kopirati
Drag cursor here to close