HSS

Trgovina (i čuvanje) hrvatskih fotelja u Brčkom

Vijesti / Flash | 22. 01. 2015. u 12:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HSS Brčko distrikta uputio je priopćenje za javnost u kojem izražava zabrinutost procesom upošljavanja u Odjelu za obrazovanje gdje se, kako tvrde, zbog političke trgovine i čuvanja fotelja, nastavlja s produžavanjem nacionalnog debalansa na štetu hrvatskih kadrova.

"Upošljavanje u Desetoj osnovnoj školi u Bijeloj jasna je poruka da mladi ljudi nemaju šansu za posao ako ne pripadaju određenim vladajućim garniturama", navodi se u priopćenju.

HSS ističe kako je upozoravao na ovakve pojave, ne samo u obrazovanju, ali je "ostao usamljen u nastojanjima da se stanje popravi, što je najveći razlog našeg nezadovoljstva ukupnim stanjem u Brčko distriktu".

"Svjedoci smo da se rasprodaja hrvatskih pozicija, pored odjela i savjetničkih mjesta, nastavlja i na nižim razinama, što je neprihvatljivo i imat će nesagledive posljedice u budućnosti, zbog čega će HSS insistirati na odgovornosti onih koji sudjeluju u ovim procesima", stoji u priopćenju.

HSS poziva nadležne inspekcijske službe da se uključe u provjeru procesa upošljavanja, preispitaju način odabira kadrova, ali i sastav povjerenstva koje je obavilo odabir u smislu stručnosti, stručne spreme i drugih nepravilnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close