Gradska uprava

Trebinjski novinari ogorčeni: Moraju tražiti pismeno odobrenje za praćenje Vijeća

Vijesti / Flash | 03. 02. 2017. u 10:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trebinjski novinari će ubuduće morati pisano zatražiti odobrenje od predsjednika Vijeća grada ukoliko žele da nazočiti radu lokalnog parlamenta, priopćeno je putem web stranice gradske administracije.

U obavijesti se navodi da će predstavnici elektronskih i pisanih medija, te sva zainteresirana fizička i pravna lica morati zatražiti odobrenje najkasnije 72 sata prije održavanja sjednice Vijeća, za što će im se izdati odgovarajuća akreditacija, pri čemu neće imati pravo sudjelovanja u raspravi i odlučivanju.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Trebinje Dragoslav Banjak Srni je rekao da je takva praksa predviđena Poslovnikom o radu ovog parlamenta 2013. godine.

"Smatramo da je važno da imamo uvid tko je prisutan na sjednicama, jer ukoliko se Poslovnik ne bi poštovao, bilo tko bi mogao doći i nazočiti njenom radu", kaže Banjak, napominjući da je jedan od razloga i sigurnost.

Trebinjski novinari kažu da su ogorčeni zbog toga što će ubuduće morati tri dana prije sjednice ići do Gradske uprave i popuniti obrazac, te napominju da se prvi put susreću sa ovakvom praksom praćenja sjednica lokalnog parlamenta.

Kopirati
Drag cursor here to close