Sastanak u Trebinju

Trebinjska policija spremna u slučaju dolaska migranata

Vijesti / Flash | 22. 03. 2016. u 14:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Granična policija (GP) BiH ne može sama kontrolirati situaciju, ukoliko dođe do ulaska migranata u BiH, već joj je za tu misiju potrebna suradnja sa ostalim sigurnosnim strukturama u BiH. Suradnja Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje sa GP-om je na zadovoljavajućoj razini, a u planu su zajedničke akcije ukoliko migranti dođu na teritoriju koju pokriva ovaj centar.

Ovo je priopšteno danas novinarima u Trebinju nakon sastanka načelnika CJB Trebinje Žarka Lakete sa direktorom GP Zoranom Galićem te zamjenikom direktora Zijadom Srabovićem.

Galić smatra da je sa profesionalnog stanovišta nerealna ocjena da ruta kretanja migranata ide preko Trebinja, ali da su njihove strukture ipak pripravne u slučaju da do toga dođe, piše MojaHercegovina.com.

''Moramo biti svjesni da u narednom razdoblju može doći do situacije koja može ugroziti određenu sigurnost. Međutim, mi još uvijek nemamo informaciju da će se migranti kretati na ovom području, ali mi, ipak, usklađujemo naše aktivnosti da bi sveukupna situacija bila na zadovoljavajućoj razini. Mi ćemo iz naše nadležnosti biti spremni odgovoriti svim izazovima i studiozno pristupamo svakom prolemu granice naše države“, rekao je Galić.

On je istaknuo da je do sada neznatan broj migranata u pojedinačnim slučajevima u legalnoj proceduri prešao bh. granicu, odakle su otišli preko Beograda, ka Zapadnoj Europi.

I iz CJB Trebinje su kazali da su zadovoljni dosadašnjom suradnjom sa GP, ali da će ona u budućnosti morati biti dovedena na višu razinu.

Današnja posjeta, kako je rečeno, prva je službena posjeta menadžmenta GP Centru javne bezbjednosti Trebinje.

Kopirati
Drag cursor here to close