80.000 KM

Trebinje: Zaplijenjene cigarete vrijedne 80.000 KM

Vijesti / Flash | 16. 09. 2016. u 11:00 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radeći na sprječavanju krijumčarenja roba preko državne granice pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, tijekom noći (16.9.2016.) na području Trebinja, spriječili su krijumčarenje veće količine raznih vrsta cigareta, tržišne vrijednosti oko 80. 000 KM.

Cigarete bez akciznih markica, prokrijumčarene su preko Bilećkog jezera iz Crne Gore u BiH. O događaju su obavješteni Sud BiH i Tužiteljstvo BiH. Pripadnici Granične policije BiH zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo 'Krijumčarenje' slobode su lišili dva državljana BiH. U tijeku je dalji rad na ovom slučaju.

Granična policija BiH ovim je nastavila nizati uspješne rezultate u cilju sprječavanja krijumčarenja cigareta i drugih vrsta akciznih roba. U prvih šest mjeseci 2016. zaplijenjeno je 26.891 kutija cigareta. Granična policija BiH i u narednom periodu nastavit će aktivnosti suzbijanja ove vrste prekograničnog kriminala.

Službenici Jedinice granične policije Zvornik 15.9.2016. godine lišili su slobode V.P. (1969.) državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Budimpešta raspisao tjeralicu zbog kaznenog djela 'Krijumčarenje ljudima'. Osoba je kontrolirana na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak. V.P. je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close