Doček

Trebinje u Novoj: Bez dočeka i bez djece

Vijesti / Flash | 01. 01. 2016. u 09:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Trebinju kao ni u ostalim gradovima Hercegovine nije bilo organiziranog dočeka na otvorenom, pa su mladi potražili provod na trgovima susjednih crnogorskih i hrvatskih gradova, piše Srna.

Najatraktivnije odredište i ove godine bila je Budva gdje su Hercegovci u Novu 2016. ušli uz hitove Zdravka Čolića.

U trebinjskim hotelima i kafićima mjesta su bila popunjena, a gostiju je bilo iz svih gradova Republike Srpske, Crne Gore, ali i iz inozemstva koji su, uz rezervaciju od 30 do 50 KM i bogat program, dočekali najluđu noć.

U Centru javne sigurnosti Trebinje kažu da je u protekla 24 sata evidentirano pet prometnih nezgoda, od kojih su se tri dogodile u Trebinju u kojima je jedna osoba zadobilla teže ozljede, te po jedna u Bileći i Gacku. Kaznenih djela nije bilo.

U Službi hitne medicinske pomoć Srni je potvrđeno da je noć prošla relativno mirno i da je bilo 28 ambulantnih pregleda i 12 po pozivu. Vatrogasci nisu imali intervencija.

U novogodišnjoj noći u trebinjskom porodilištu nije rođena nijedna beba, a u 2015. godini rođeno je 355 beba, odnosno 30 manje nego 2014. godine, potvrđeno je Srni na ginekološko-akušerskom odjeljenju Bolnice Trebinje.

Od ukupnog broja beba u 2015. godini rođena su 182 dječaka i 173 djevojčice. Broj poroda je iz godine u godinu manji, tako da je u odnosu na 2012. godinu rođeno 90 beba manje.

Liječnici kažu da se roditelji sve teže odlučuju za prvo i treće dijete, ali da je malo onih koji se ohrabre za četvrto i više djece.

Kopirati
Drag cursor here to close