9. siječanj

Trebinjci na ulicama sa zastavama: Dan RS slavit ćemo dok smo živi!

Vijesti / Flash | 09. 01. 2016. u 16:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republika Srpska danas je napunila 24. godine. Građani i političari Srpske po pitanju proslave Dana Republike konačno su pokazali jedinstven stav – Dan Republike će se vječno obilježavati. Glas su danas digli i Trebinjci.

Kolona od više stotina automobila okićenih srpskim trobojkama krenula je nešto poslije 15 sati kroz sva trebinjska naselja. Građani koji su se u dogovoreno vrijeme sastali u krugu nekadašnje vojarne “Vojvoda Luka Vukalović”, poručili su da će dok su živi slaviti Dan Republike Srpske 9. siječanj, usprkos pokušajima pojedinih čimbenika da ospore obilježavanje ovoga datuma.

Organizator današnjeg okupljanja je Gradska braniteljska organizacija Trebinja, a njen predsjednik Pero Mišeljić kaže da je presretan što su se građani Trebinja okupili u velikom broju i pokazali slogu i jedinstvo, piše MojaHercegovina.com.

''Danas je veliki dan za Republiku Srpsku, posebno za braniteljsku organizaciju, jer su poginuli branitelji i ratni vojni invalidi napravili temelj Republike Srpske. Ove godine slavimo jače nego ikad zbog toga što nam međunarodne snage pokušavaju ukinuti Republiku Srpsku. Naše osnovno opredjeljenje je da čuvamo suverenitet i integritet RS, te se nadamo da ćemo u tome uspjeti i da ćemo očuvati RS i 9. siječanj”, rekao je Mišeljić.

Obilježavanje rođendana Republike Srpskeu Trebinju bit će završeno večeras u 20.00 sati vatrometom ispred hrama Arhangela Mihaila u Hrupjelima.

Kopirati
Drag cursor here to close