Humanitarna trka

Trči od Sarajeva do Mostara kako bi pomogao nepokrenom sugrađaninu

Kupovina Mahirovih kilometara je moguća do 11.09.2020. godine, kada će se kompletan prikupljeni iznos prebaciti na Džemalov račun za terapije i neophodne zahvate, koji su mu jedina šansa da ponovo stane na svoje noge.
Vijesti / Flash | 02. 09. 2020. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki humanista i sportista Mahir Mujić, već dobro poznat po broju prodanih kilometara i novcu koji je do sada donirao za oboljelu djecu i mlade, u petak, 04. rujna, započinje novu humanitarnu utrku dugu čak 150 kilometara.

Mahir će u petak trčati od Sarajeva do Mostara, a odmah u subotu će sudjelovati u mostarskom polumaratonu i to sve kako bi prikupio novac za pomoć 21-godišnjem Džemalu Makanu iz Konjica koji je nakon prometne nesreće ostao nepokretan.

Bez treninga u posljednjih gotovo dva mjeseca, teško da bi se itko odlučio na ovakav poduhvat, ali jaka želja i volja, Mahiru su dovoljni da krene u ostvarivanje zacrtanog cilja i da svojim primjerom potakne druge da pomognu svojim sugrađanima u nevolji.

''Spreman sam da uhvatim zalet ka cilju iz sve snage, uz nadu da ćemo svi zajedno ostvariti zajednički cilj a to je sakupiti 7.500,00 KM. Ispred sebe ću da vidim samo stazu koja vodi ka oporavku moga sugrađanina Džemala Makana. Polazna točka je Sebilj na Baščaršiji, povijesna znamenitost i simbol grada Sarajeva. Sebilj je arapska riječ koja znači PUT! Moj put u petak kreće od Sebilja do još jedne povijesne građevine, a to je Stara ćuprija u Konjicu gdje ću odmoriti dva sata i uz Božju pomoć nastaviti dalje i to sve do Starog mosta u Mostaru. Trčanjem ću povezati tri povijesne građevine koje su simboli svojih gradova'' – govori Mujić.

Mahir iz Sarajeva kreće u petak u tri sata iza ponoći, a nada se da bi u Konjicu na Staroj Ćupriji trebao biti oko 11 sati kada će napraviti predah i družiti se sa svima onima koji budu željeli dati svoju podršku. Trku iz Sarajeva završava na Starom mostu u Mostaru, gdje će biti oko 21 sat. Na sve tri lokacije u petak će biti postavljene i kutije za novčane donacije. Ispred Sebilja u Sarajevu, kutija će biti postavljena od 11 do 14 sati, u Konjicu od 10 do 15, a u Mostaru od 18 do 22 sata, tako da će se svi koji žele i na taj način moći uključiti u humanitarnu akciju za Džemala koju zajedno realiziraju Udruženje Pomozi.ba, Atletski klub Pace i Mahir Mujić.

Kupovina Mahirovih kilometara je moguća do 11.09.2020. godine, kada će se kompletan prikupljeni iznos prebaciti na Džemalov račun za terapije i neophodne zahvate, koji su mu jedina šansa da ponovo stane na svoje noge.

Kopirati
Drag cursor here to close