Krijumčarenje u vrijednosti 1,6 miljuna KM

Traži se pritvor za osumnjičenog za krijumčarenje velike količine cigareta

Upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog za krijumčarenje velike količine cigareta
Vijesti / Flash | 23. 02. 2021. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, koji ima državljanstvo Crne Gore, te bi odlaskom iz BiH postao nedostupan pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Tužitelj Tužiteljstva BiH, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog:

-Kalač Mevljudina, rođenog 1977. godine u Rožaju, državljanina Crne Gore.

Osumnjičeni je pod istragom u predmetu koji je Tužiteljstvo BiH realiziralo zajedno sa UINO BiH i Državnom agencijom za istrage i zaštitu- SIPA, a u kojem je otkrivena jedna od najvećih količina krijumčarenih cigareta u BiH, procijenjene tržišne vrijednosti od oko 1,6 miljuna KM.

Cigarete su otkrivene u teretnom motornom vozilu kojim je upravljao osumnjičeni, a u kojem su osim robe koja je prevožena, uporabom specijalne opreme, otkrivene i krijumčarene cigarete.

Pritvor je predložen iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točka a) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, koji ima državljanstvo Crne Gore i odlaskom iz BiH postao bi nedostupan pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close