Financiranje Fonda solidarnosti

Transparenti ispred Parlamenta FBiH: "Zdravlje nije luksuz"

''Žene umiru čekajući na lijek. Nisu to tamo neke žene, to su naše sugrađanke, naše majke, kćerke, sestre, bliske prijateljice''.
Vijesti / Flash | 24. 07. 2023. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centri civilnih inicijativa i organizacije civilnog društva koje okupljaju pacijente korisnike usluga Fonda solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine održali su prosvjede ispred zgrade Parlamenta FBiH.

Razlog okupljanja su odluke Vlade FBiH koje se nalaze na dnevnom redu sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, zakazane za 25. srpnja 2023. godine, kojima Vlada FBiH nije učinila iskorak ka rješavanju problema financiranja Fonda solidarnosti FBiH.

''Žene umiru čekajući na lijek. Nisu to tamo neke žene, to su naše sugrađanke, naše majke, kćerke, sestre, bliske prijateljice. Umiru od karcinoma dojke, a nisu dobile uopće šansu za liječenje. Zbog nedostatka citostatika, trenutno u BiH imamo 209 žena pacijentica s metastatskim karcinomom dojke koje se nalaze na listama čekanja'', poručila je za Avaz Enida Glušac, iz Udruženja osoba oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih bolesti Renesansa.

Veliki broj građana došao je s transparentima ''Zdravlje nije luksuz, zdravlje je pravo'', ''Vi odlučujete o našem životu'', ''Tražimo solidarno'', ''Sad ste vi na potezu'', ''Naši životi su u vašim rukama, odgovorni ste'', samo su neke od poruka s prosvjeda.

Kopirati
Drag cursor here to close