Nakon masovne tučnjave

Traju tenzije u "Miralu": Za šest migranata zatražena deportacija iz BiH

Nakon sinoćnje tučnjave, tijekom današnjeg dana zabilježeni su manji fizički obračuni i naguravanja.
Vijesti / Flash | 05. 06. 2019. u 18:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razlog masovne tučnjave migranata u privremenom migrantskom centru "Miral" u Velikoj Kladuši, koji se dogodio tijekom noći, još nije poznat - a reporterka N1 Anđelka Marković javlja da je za šest zatražena deportacija iz BiH, potvrđeno je za N1 iz MUP-a USK.

Nakon sinoćnje tučnjave, tijekom današnjeg dana zabilježeni su manji fizički obračuni i naguravanja. Službeno - razlozi još nisu poznati. Inače, ispred "Mirala" nije zabilježeno pojačano prisustvo policije, a na ulazu u objekt nalaze se radnici osiguranja i pripadnici IOM-a.

Nekoliko desetina migranata je ozlijeđeno, kao i tri policajca, potvrđeno je ranije za N1 iz MUP-a USK. Reporterka N1 javlja da su ozlijeđeni migranti mahom iz Alžira.

Neslužbeno, kako su pojedini migranti kazali, upravo je grupa migranata iz Alžira pravila probleme u "Miralu", gdje boravi ukupno 650 migranata.

Video: Tučnjava migranata na ulicama Velike Kladuše

Iz Crvenog križa je potvrđeno da volonteri ove organizacije nisu uspijevali obavljati svoj posao, odnosno podjelu obroka, te su povučeni iz privremenog migrantskog centra.

"Svi navodi kolega iz MUP-a su točni. Uočljivo je da su unutrašnji sukobi svakodnevni. Stvaraju probleme za funkcioniranje Crvenog križa kod dodjele tri redovna obroka", kazao je za N1 Husein Kličić iz Crvenog križa.

"Dva velika šatora su uništena, koja su postavljena nakon požara. Volonteri se moraju povlačiti izvan kampa. Opet smo zbog humanosti uspjeli uvjeriti migrante da se obroci normalno dijele. Mi i IOM činimo sve da dođe do normalizacije odnosa", rekao je u telefonskom razgovoru Kličić za N1.

"Mi možemo potvrditi da je ista grupa migranata stvarala probleme, gleda se da se oni odstrane. Moramo pratiti sve one koji prave probleme i sankcionirati ih", kazao je Kličić.

Kopirati
Drag cursor here to close