Velika šteta

Tornado protutnjao sjeveroistokom Njemačke, trideset osoba ozlijeđeno

Vijesti / Flash | 06. 05. 2015. u 12:51 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iznad gradića Buetzow, u blizini Rostocka, protutnjao je tornado i iza sebe ostavio pustoš i 30 lakše ozlijeđenih građana, javljaju u srijedu njemački mediji i navode da se svuda u tom gradu, smještenom u pokrajini Meklenburg-Prednja Pomeranija, mogu vidjeti kuće bez krovova, razbacane cigle, prevrnuti automobili, polomljena stakla i počupano drveće.

''O visini štete se još uvek ne govori, mi prvo radimo na normalizaciji civilnog života'', prenose mediji izjavu jednog glasnogovornika policije o tornadu koji je u utorak navečer pogodio Buetzow, gdje je oko 150 osoba iz vatrogasne i drugih spasilačkih službi bilo u angažmanu čišćenja glavnih ulica i pružanja pumoći.

Gradonačelnik Christian Grischow samo je rekao da je riječ o veoma velikoj šteti, a eksperti provjeravaju koliko se i može li se uopće stanovati u oštećenim kućama.

Dvije sportske hale u gradu namijenjene su za nužni smještaj i tu je instalirano oko 300 kreveta, prenose mediji, upozoravajući da bi se brojni građani tek za vikend možda mogli ponovo vratiti u svoje domove.

U dvije škole u tom gradu u srijedu neće biti nastave, ali će se polaganje mature u jednog gradskoj gimnaziji, ipak, održati, prenose mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close