Posljedice

Tomislavgrad: Oštećeno više od 200 kuća u nevremenu

Procjenjuje se da je oštećeno oko 200 stambenih i pomoćnih objekata.
Vijesti / Flash | 26. 02. 2019. u 14:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu općine Tomislavgrad Jozo Jakić kazao je Feni da je općinsko povjerenstvo za procjenu šteta do sada zaprimilo oko 80 zahtjeva za procjenu šteta nastalih u olujnom nevremenu proteklog vikenda.

Po njegovim riječima, broj oštećenih kuća sigurno je veći, ali vlasnici pojedinih objekata žive i rade u drugim europskim zemljama pa nisu u mogućnosti podnijeti zahtjev.

Procjenjuje se da je oštećeno oko 200 stambenih i pomoćnih objekata. 

Najveće štete pretrpjele su kuće u naseljenim mjestima Borčani i Omolje gdje je olujni vjetar nosio krovove s privatnih i gospodarskih objekata, lomio i rušio stabla. Porušeno je i trideset električnih stupova visoke i niske mreže zbog čega su neka naselja i danas bez napajanja električnom energijom.

Nakon što su se u ponedjeljak i utorak vremenske prilike smirile, počela je sanacija oštećenih objekata, a jedan od lokalnih građevinskih poduzetnika Ante Topčić za Fenu je kazao kako ima pune ruke posla.

''Već smo sanirali nekoliko kuća, a vjerujem da ćemo u sljedeća dva dana završiti sve radove. Uglavnom se radi o oštećenju crjepova, a na nekoliko kuća oštećena je i drvena građa'', kazao je Topčić.

Kopirati
Drag cursor here to close