Prijedlozi

Tomislavgrad objavio poziv za dodjelu javnih priznanja

Vijesti / Flash | 22. 05. 2017. u 11:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Tomislavgrad uputila je javni poziv za dostavljanje prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja te općine.

S tim u vezi imenovano je Povjerenstvo za javna priznanja, koje će ocjenjivati pristigle prijedloge i većinom glasova odlučiti o prijedlogu za dodjelu javnih priznanja. Prijedlozi će zatim biti upućeni Općinskom vijeću Tomislavgrad na konačno odlučivanje, priopćeno je iz Ureda načelnika općine.

Povjerenstvo čine općinski načelnik Ivan Vukadin, predsjednik Općinskog vijeća Luka Krstanović, gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Sretan Ćurčić te vijećnici Ibrahim Kaptenaović i Drago Stanić.

Dobitnici priznanja bit će proglašeni 8. srpnja 2017. godine na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodom Dana općine, a rok za podnošenje prijedloga je 6. lipnja.

Javna priznanja dodjeljuju se u vidu medaljona općine Tomislavgrad i proglašenja počasnog građanina općine Tomislavgrad.

Medaljon općine Tomislavgrad dodjeljuje se za iznimna postignuća za općinu Tomislavgrad na raznim područjima djelovanja, i to za životno djelo, te za iznimna postignuća fizičkim i pravnim osobama u proteklom razdoblju na području gospodarstva, kulture, športa, umjetnosti i drugih područja društvenog života.

Počasnim građaninom općine Tomislavgrad može se proglasiti građanin BiH ili stranac koji je svojim djelovanjem i postupcima znatno pridonio promicanju, značaju i ugledu Tomislavgrada, ostvarenju i razvijanju međusobnih odnosa u Tomislavgradu i drugih općina, naroda i država, razvoju demokracije, mira u svijetu i općem napretku čovječanstva.

Kopirati
Drag cursor here to close