Populacijski kriterij

Tomislavgrad nema dovoljno ljudi da bi mu trebao sud

Vijesti / Flash | 08. 04. 2017. u 06:20 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nisu ispunjeni geografski i populacijski kriteriji prema Analizi mreže sudova u FBiH, a na isti zaključak upućuje i priliv predmeta u postojećem odjeljenju u Tomislavgradu (Odjeljenje izvan sjedišta Općinskog suda u Livnu ), objavilo je VSTV B i H te tako ostavilo Tomislavgrad bez općinskog suda.

Naime, na nedavnoj sjednici Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća doneseno je mišljenje prema kojemu je zahtjev za osnivanje općinskog suda u Tomislavgradu neosnovan.

Riječ je o inicijativi Joze Bagarića zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH koji je tražio izmjenu Prijedloga zakona za izmjenu i dopunu Zakona o sudovima.

Osim ovoga, raspravljalo se i Inicijativa za osnivanje dva nova općinska suda u Zapadnohercegovačkoj županiji, Općinskog suda u Posušju i Općinskog suda u Grudama.

''U vezi s inicijativom za osnivanje Općinskog suda u Posušju i Općinskog suda u Grudama Vijeće je usvojilo zaključak da se Federalnom ministarstvu pravde dostavi dopis u kojem će se navesti da će se VSTV BiH izjasniti na predmetnu inicijativu, u skladu sa Zakonom o VSTV BiH, ukoliko i kada se pripremi i dostavi u formi Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima FBiH. U vezi s Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima FBiH Vijeće je usvojilo mišljenje kojim se prijedlog za osnivanje Općinskog suda u Tomislavgradu ocjenjuje neosnovanim s obzirom da nisu ispunjeni geografski i populacijski kriteriji prema Analizi mreže sudova u FBiH, a na isti zaključak upućuje i priliv predmeta u postojećem odjeljenju u Tomislavgradu (Odjeljenje izvan sjedišta Općinskog suda u Livnu ), objavilo je VSTV B i H'', prenio je Tomislavnews.

Kopirati
Drag cursor here to close