Tunel

Tko ublažava napad na Jeleča?

Vijesti / Flash | 31. 03. 2016. u 11:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slučaj napada na zapovjednika Glavnog štaba Oružanih snaga BiH generala Ante Jeleča se nastoji maksimalno ublažiti, a kvalifikacija izazivanja opće opasnosti spustiti na najniži stupanj odgovornosti, objavio je Večernji list.

Naime, duže od četiri mjeseca traje istraga o bacanju topovskog udara koji je eksplodirao ispred Jelečeva vozila, a prema informacijama Večernjeg lista, cijeli se slučaj nastoji relativizirati i zataškati, ''kao što je to bio slučaj i s nekim ranijim bombastičnim događajima''.

Napadač, službenik Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Zlatko Humo, koji je sin zapovjednika Specijalne jedinice Armije BiH, poratni šef tajne bošnjačke policije AID i ministar u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, je priznao izvršenje ovog kaznenog djela.

''Kod izazivanja opće opasnosti postoje četiri moguće kvalifikacije koje sa sobom nose kaznenu ili prekršajnu odgovornost, te eventualno izricanje novčane kazne ili određivanje kazne zatvora'', navodi Večernjak i ističe kako je tijekom policijske istrage utvrđeno da je eksplozivni topovski udar bačen ispred vozila u pokretu, te je dim koji je nastao izazvao šok kod vozača generala Jeleča.

"Da kojim slučajem nije bio prisebniji, s obzirom na okolnosti, sve je moglo završiti sa strašnim posljedicama", piće Večernji list i navodi kako se istraga, koju je preuzela Maja Ćišić, pokušala usmjeriti tako da je ova naprava bačena izvan tunela, te da nije bila namjera da eksplodira u tunelu.

Kopirati
Drag cursor here to close