Susret

Tko priča o ratu: Vojska Srbije i BiH surađuje

Pukovnik Nešić je napomenuo da je na snazi odluka kojom je Republika Srbija privremeno obustavila sve međunarodne vježbe dok traje sukob u Ukrajini.
Vijesti / Flash | 20. 04. 2022. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić u srijedu 20. travnja 2022. godine u nastupni je posjet primio novoimenovanog vojnog izaslanika Republike Srbije u BiH pukovnika Sašu Nešića.

Sugovornici su razgovarali o aktualnim aktivnostima oružanih snaga dviju zemalja i izazovima koji stoje u okolnostima privremenog fininciranja u BiH. Ministar Podžić se zahvalio vojnom atašeu Republike Srbije na mogućnosti školovanja kadeta BiH na visokim vojnim školama u Srbiji.

Oba sugovornika su se usuglasila da se nastave zajedničke obuke pripadnika dvije vojske, kako u edukativnim centrima u Srbiji, kao što su Središte atomske, biološke i kemijske obrane i Središte za obuku logistike Vojske Srbije, tako i u Središtu za obuku za operacije potpore miru (PSOTC) i Središtu za protuminsko djelovanje u BiH.

Pukovnik Nešić je napomenuo da je na snazi odluka kojom je Republika Srbija privremeno obustavila sve međunarodne vježbe dok traje sukob u Ukrajini, ali će se u budućnosti raditi na izvođenju zajedničkih vježbi.

Sugovornici su izrazili uvjerenje da će se vrlo brzo potpisati blan bilateralne suradnje ministarstava obrane BiH i Republike Srbije za ovu godinu. Na sastanku su sudjelovali i pomoćnik ministra obrane BiH za međunarodni suradnju Zoran Šajinović i šef Kabineta ministra obrane BiH Kemal Korjenić, priopćilo je Ministarstvo obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close