Virus

Tko je zarazio zaraženog u Mostaru: Traži se nulti pacijent!

Naime, kako je istaknuo dr. Arapović, od ključne je važnosti pronaći nultog pacijenta, a kako tvrdi zaraženi, suprotno ranijim medijskim navodima, nije boravio u zemljama Europske unije.
Vijesti / Flash | 18. 03. 2020. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pacijent broj jedan ne zabrinjava. Sada tražimo tko je nulti pacijent, odnosno onaj tko ga je inficirao'', rekao je dr. Jurica Arapović, liječnik Klinike za infektivne bolesti, na konferenciji za medije koja je danas održana u Mostaru.

Naime, kako je istaknuo dr. Arapović, od ključne je važnosti pronaći nultog pacijenta, a kako tvrdi zaraženi, suprotno ranijim medijskim navodima, nije boravio u zemljama Europske unije.

''On tvrdi da nije nigdje bio, mi nemamo druge nego da mu vjerujemo'', rekao je to i dr. Ante Kvesić, ravnatelj mostarske bolnice.

Naime, uz pacijenta broj jedan, kako je to priopćeno danas, zaraženi su i njegova supruga, te porodilja koje je bila u kontaktu s pacijentom broj jedan.

''Drugi kontakt je njegova supruga. Sin je bio jučer negativan, no danas ćemo ponovno uraditi testove. Treći kontakt jeste porođena babinjača u Intenzivnom odjelu, i to je problem koji upravo rješavamo. Također, postupak testiranja djeteta je u tijeku'', rekao je dr. Arapović.

Podsjećamo, na konferenciji za medije, koja je danas održana ispred SKB Mostar, potvrđena su tri slučaja korona virusa u Mostaru te je ravnatelj mostarske bolnice demantirao glasine da je bilo tko zbog jučerašnje situacije, od osoblja bolnice, dobio otkaz.

''Nitko nije dobio otkaz, u paniku može uletjeti bilo tko. Imali smo situaciju koju nismo predvidjeli, no napravil smo svoj posao do kraja. Osam ljudi je poslano u samozolaciju i to ćemo raditi i dalje. Ima nas dovoljno, uz brigu o pacijentima vodimo i brigu o osoblju. Liječnik koji ga je primio je u izolaciji, nije suspendiran, o tome ćemo kad ovo sve prođe'', rekao je dr. Kvesić i poručio kako je panika oko korona virusa gora od samog virusa.

Sva ti slučaja su povezana, a nažalost, kako je istaknuto sve je počelo u Intenzivnom bloku i u Plućnom odjelu.

''Umjesto sprijeda ušao nam je sazada'', rekao je ravnatelj mostarske bolnice Ante Kvesić.

Također, pozvani su svi koji su bili u kontaktu s prvim pacijentom da se jave svom nadležnom liječniku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close