Mustafić

Tko je važniji Orić ili žrtve?

Vijesti / Flash | 24. 06. 2015. u 07:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ratni predsjednik Izvršnog odbora Skupštine općine Srebrenica Ibran Mustafić rekao je kako je potpuno nelogično otkazivanje komemoracije stradalim Bošnjacima u Srebrenici ukoliko Orić ne bude pušten na slobodu do 30. lipnja.

"Kakve veze ima uhićenje Orića i komemoracija? To nema nikakve veze! I kakve veze imaju žrtve i Naser Orić? On može biti samo jedan od sukrivaca za toliki broj žrtava. Njega sada predstavljaju kao žrtvu. Mene on apsolutno ne zanima. Ovo što čine oni prema ovim šačicama kostiju je neprihvatljivo", rekao je Mustafić za srbijansko izdanje Sputnika.

Dodao je kako se kao čovjek koji je preživio Srebrenicu stidi nad svim što se događa te da je Memorijalni centar u Potočarima i komemoracija žrtvama doslovno privatizirala jedne grupe ljudi koja se ponaša kao da su te žrtve njihova privatna svojina.

Mustafić ističe da je politika od žrtava sve preuzela.

"Svelo se na jednu grupu profitera i oficijelne politike pod pokroviteljstvom SDA. Ćamila Durakovića ne treba više tretirati kao načelnika općine Srebrenice već kao privatnog odvjetnika Nasera Orića", rekao je Mustafić.

Naime, Orić se nalazi u ekstradicijskom pritvoru nakon uhiženja u Bernu 10. lipnja po potjernici Srbije zbog sumnje da je izvršio ratne zločine nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine.

Organizacijski odbor za obilježavanje 20 godina od stradanja Bošnjaka u Srebrenici zaključio je da će ukoliko Orić ne bude pušten na slobodu do kraja mjeseca, sve planirane aktivnosti za 11. srpnja biti odgođene.

Kopirati
Drag cursor here to close