'Kontroverzni biznismen'

Tko je Mustafa Karamuja - bjegunac i organizator grupe u Kaknju?

Karamuja nije policajac nego „kontroverzni biznismen“ i sumnja se da mu je dojavljeno o akciji i za njim je trenutno raspisana potjernica.
Vijesti / Flash | 19. 07. 2023. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akcija policije Zeničko-dobojskog kantona rezultirala je uhićenjem 16 njihovih kolega koji su službovali u Policijskoj stanici Kakanj. Jedna osoba je izbjegla uhićenje i trenutno je u bjegu. To je Mustafa Karamuja zvani Musa i on slovi kao organizator kriminalnih aktivnosti uhićene grupe, potvrđeno je iz nekoliko policijskih izvora.

Karamuja nije policajac nego „kontroverzni biznismen“ i sumnja se da mu je dojavljeno o akciji i za njim je trenutno raspisana potjernica.

Vlasnik ugostiteljskih objekata

Karamuja je vlasnik popularnih ugostiteljskih objekata u Kaknju a na svom Instagram profilu posljednju objavu je imao prije 15 sati.

Na Instagram profilu navodi da je vlasnik cluba Plan B, shisha bara Parlament u Kaknju i kafane Jedno mjesto.

„Policajci koji su na meti ove akcije sumnjiče se da su koristeći svoj položaj kriminogenim osobama, dopuštali da se bave kriminalnim aktivnostima, te umjesto da ih spriječe u tome, pomagali im, a u zamjenu za korist koju su od njih dobijali. Između ostalog, radi se i o nelegalnoj eksploataciji uglja na području Kaknja“, navedeno je u priopćenju Uprave policije MUP-a ZDK.

Kako piše Žurnal, krađa uglja samo je jedan detalj „aktivnosti“ Mustafe Muse Karamuje i njegove grupe tijekom kojih su imali svesrdnu pomoć pojedinih policajaca. Tako je polovicom prošle godine ova grupa izvršila upad u kuću jednog kakanjskog gospodarstvenika i odvela ga izvan grada, da bi poslije tražila novac za oslobađanje.

Otmica i zapaljena vikendica

Obitelj je te večeri uzalud zvala kakanjsku policiju očekujući brzu reakciju. Karamuja je ispred otetog gospodarstvenika mobitelom kontaktirao policajce kako bi usmjeravao njihovo (ne)djelovanje.

Žurnal je u posjedu video zapisa koji pokazuju svu drskost otmice i reketiranja, jer se grupa predvođena Karamujom sutradan ujutro mirno vratila do kuće prijeteći osvetom u slučaju neplaćanja. Kako nisu dobili novac, nedugo potom zapalili su vikendicu reketirane osobe.

Bilo bi logično da je o svemu obaviješten dežurni tužitelj, ali nije. Policijski izvještaj mjesecima je bio skrivan. Zbog interesa istrage i njenog eventualnog okončanja, do daljnjeg ne možemo otkrivati više detalja.

O korumpiranosti pojedinih kakanjskih policajca govori se već duže vrijeme. Znakovito, akcija uhićenja uslijedila je nedugo nakon nedavne smjene policijskog komesara ZDK Rusmira Šišića, a tu funkciju do daljnjeg obavlja načelnik Sektora uniformirane policije Vahidin Topalović. Topalović je do veljače prošle godine bio zapovjednik Policijske stanice Kakanj, piše Žurnal.

 

Kopirati
Drag cursor here to close