Procedura nije gotova

Tko će biti glavni disciplinski tužitelj?

Vijesti / Flash | 14. 02. 2017. u 16:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Procedura imenovanja glavnog disciplinskog tužitelja još nije završena jer komisija za izbor glavnog disciplinskog tužitelja nije došla u fazu odlučivanja o imenovanu najboljeg kandidata.

U međuvremenu je, kako saznaje N1, promjenjen sastav Komisije, odnosno jedan od članova iz reda VSTV-a BiH.

Naime, umjesto Gorana Radevića kojem je istekao mandat novi član Komisije i Vijeća je sudaca Suda BiH Dragomir Vukoje.

U utrku za izbor glavnog disciplinskog tužitelja prijavilo se osam kandidata.

Iako je pismeni ispit sa kandidatima obavljen u prvoj polovini siječnja, natječajna procedura vraćena je u fazu predpismenog testiranja. Na način testiranja žalila se kandidatkinja Alena Kurspahić koja obavlja funkciju v.d. glavnog disciplinskog tužitelja.

Njena žalba je uvažena.

''Procedura je potrajala duže nego što je uobičajeno, jer je Rješenjem Odbora državne službe za žalbu natječaj vraćen u fazu ponovnog pismenog testiranja kandidata'', priopćili su iz VSTV-a BiH.

N1 saznaje da će novi pismeni test biti obavljen, pretpostavlja se, tijekom ovog mjeseca sa svim kandidatima koji su i u siječnju za to ispunjavali uvjete. Iz izvora bliskih Viskom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH saznaju da su, osim Alene Kurspahić, kandidati za ovu poziciju i Hasan Pleh, Mirza Hadžiomerović, Jasmina Kulenović, Adin Hidić, Milana Popadić i Branka Mijatović.

Ranije je odbačena kandidatura sudcs Općinskog suda iz Livna Jurice Babića zbog nepotpune dokumentacije. Inače, ova natječajna procedura nema određen rok do kojeg bi trebala biti završena.

Paralelno sa ovim, teče i procedura izbora zamjenika glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Ovaj natječaj je zatvoren.

''U narednoj fazi sa kandidatima će biti obavljeni razgovori/intervjui. Riječ je o deset kandidata s obzirom da svi prijavljeni kandidati ispunjavaju zakonske uvjete za pristupanje razgovoru. Procedura bi trebala biti završena do kraja ožujka 2017. godine kada ističe mandat aktualnom zamjeniku glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine'', priopćili su za N1 iz VSTV-a BiH.

Iz izvora N1 saznaje su tužitelji Tužiteljstva BiH - Diana Kajmaković, Dubravko Čampara, Džermin Pašić, te Sena Uzunović samo neki od deset prijavljenih kandidata za ovu poziciju.

Kopirati
Drag cursor here to close