Nova opcija i vizija

Tiskat ćemo novčanice od 5000 kuna s likom Franje Tuđmana!

Vijesti / Flash | 13. 10. 2011. u 16:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska europska stranka (HES) predstavila je u Europskom domu u Zagrebu svoj plan i program za predstojeće izbore, te su vođe stranke, Naja Šebalj i dr. Boran Ivasović pozvali okupljene da 4. prosinca odaberu njihovu opciju i njihovu viziju drugačije Hrvatske, koja će ispravno koristiti znanje koje posjeduje i koje je, prema HES-u, najveća snaga naše države.

- Kriv je Sabor RH. Najviša pravna institucija koja 20 godina proizvodi kontinuirano. Oni nisu nikad u blokadi, a zato je njihov produkt ovo sve što sam sada navela. Sve je to krivica saborskih zastupnika koji ne poštuju Ustav RH, u kojem je zagarantirana socijalna država - rekla je Šebalj.

Nesigurnost, pohlepa, korumpiranost, pljačka, kriminal, mito, šverc, prostitucija, pedofilija, nasilje po školama, nasilje u obitelji, pobačaji, prodaja sperme, neprirodno udomljenje djece, neprirodni brakovi, porast brakorazvodnih parnica, sve su to simptomi hrvatske politike, koje je proizveo Sabor.

Europska stranka naglasak stavlja na konzervativne metode te naglašava važnost obitelji i vjere. 'Sa svojim članovima HES-a u Saboru RH ću se zalagati za cilj, da u RH kršćanstvo zadobije status građanstva', rekla je Šebalj također. A što s ekonomijom? Po HES-u, bit će uvedena nova ekonomija.

- HES se svojim programom zalaže za suvremenu državu temeljenu na novoj ekonomiji: Ekonomiji znanja. Moju viziju, obitelj, HES metodologijom društvenih znanosti pretvara u misiju: biologija, filozofija, psihologija, fenomenologija, ekonomija i pravo. Tako tražimo nove kriterije za kriterije, suprotstavljajući se 'znanstvenoj diktaturi' koja traži od mnoštva da se obrazuje u duhu prihvaćanja i servilnosti - smatra Šebalj.

A ta nova ekonomija se zasniva na principima kršćanske vjere, pa tako HES formulira i 'humanitarnu monetarističku filozofiju' koja bi trebala zamijeniti jednoumnu materijalističku. To je, prema stranci, 'ultimativan program gospodarskog razvoja Hrvatske'. Stoga, HES predstavlja i dva poteza kao model sanacije hrvatskog gospodarstva. Ta dva poteza bili bi također, 'potezi brisala', a njima bi se ukinuli porez na dobit, kao i porez na dohodak.

Prvim potezom bi trenutačno nestala siva ekonomija, kao i porezni uredi. 'Kroz otvorena vrata u zemlju ulazi bujica investicijskog kapitala koji usmjeravamo u krizna područja i svodimo nezaposlenost na nužnu, kontroliranu razinu rezervne radne snage', ističu iz HES-a. Također trenutačno, nacionalni profit će se time udvostručiti.

A to je bio samo prvi 'potez brisalom'. Drugim potezom, odnosno ukidanjem poreza na dohodak trenutačno će se povećati standard građana za 50 posto, a 'birokracija se transponira u gospodarski profitno orijentirano poduzeće'.

Naja Šebalj je istaknula i nekoliko drugih problematičnih aspekata javnog života, kojima će se HES pozabaviti.

- Sportska grana je jedna od onih koje provode mržnju, kriminal, kocku i upotrebu opijata. Zbog pokreta pojedinaca i njihovih lobističkih grupa izgubili smo pravno krvavo stečeno nasljedstvo. Posljedice ovakvog stanja današnje političke scene su smisleno devastirana obitelj, obitelj kojoj su podrezana krila, a jezik i govor jako osakaćeni. Bogaćenje zaštićene državne hijerarhije, koja se obogatila uz zavlačenje ruku u naše džepove i tako osigurala vlastitom narodu neimaštinu i siromaštvo. Tako je gurnula vlastiti narod glavama duboko u kontejnere i time nametnula novi stil života, a to je s minusima na tekućim računima u bankama koje nisu u vlasništvu hrvatske države - rekla je Šebalj.

Tu su i loše sudstvo, devastirane škole te sela koja nemaju infrastrukture. Jedan od problema j i samo deklarativno postojanje demokracije.

- Nema demokracije, ona samo deklarativno postoji, nije se dogodilo da je oporba izazvala krizu vlade ili parlamentarne izbore. Njima paše ovakvo stanje jer su umreženi - istaknula je Šebalj.

Na kraju, treba spomenuti i još dvije mjere koje Hrvatske europska stranka namjerava provesti dođe li u Sabor. Prva je uvođenje novčanice od 5000 kuna u monetarni sustav. Na njenom naličju bio bi lik Franje Tuđmana.

Druga mjera je uvođenje novčanice od 2000 kuna na kojoj će biti lice Vladimira Vugrina koji je, između ostalog, jedan od autora knjige 'Algoritam kapitala', na kojoj se bazira program HES-a.

Kopirati
Drag cursor here to close