Istraga

Tijelo Kim Jong Nama vraćeno Sjevernoj Koreji

Vijesti / Flash | 31. 03. 2017. u 17:32 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri Sjevernokorejca koja su tražena radi ispitivanja u vezi s ubojstvom polubrata sjevernokorejskog vođe u petak su se vratili kući zajedno s tijelom ubijenog Kim Jong Nama, nakon što je Malezija pristala na dogovor o razmjeni sa Sjevernom Korejom, javlja Reuters.

Malezijska policija, koja istražuje ono što američki i južnokorejski dužnosnici smatraju atentatom izvršenim od strane sjevernokorejskih agenata, uzela je izjave od ove tri osobe prije nego što im je dopušteno da napuste zemlju.

''Dobili smo ono što smo htjeli od njih... Pomogli su nam i dozvoljeno im je da odu'', kazao je šef policije Khalid Abu Bakar na konferenciji za novinare u Kuala Lumpuru, dodajući da nije bilo osnove za zadržavanje ovih osoba.

Kineski ministar vanjskih poslova Lu Kang kazao je da je tijelo sjevernokorejskog građanina ubijenog u Maleziji vraćeno Sjevernoj Koreji preko Pekinga, zajedno sa "relevantnim" građanima Sjeverne Koreje.

Malezijske vlasti Kimovo tijelo su vratile u četvrtak po dogovoru koji je osigurao puštanje devet Malezijaca koji su držani u Pjongjangu.

Kopirati
Drag cursor here to close