Posjet Kosovu

Thaci: Poruke Mogherini potpora su procesu integracije

Vijesti / Flash | 04. 03. 2017. u 14:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Poruke visoke predstavnice EU Federice Mogherini predstavljaju potporu procesu integracije uopće, ali i hitnim konkretnim koracima u cilju vizne liberalizacije'', napisao je danas na svom Facebook profilu kosovski predsjednik Hashim Thaci.

On je naveo da je posjet Mogherini Prištini dokaz opredjeljenja EU da i Zapadni Balkan bude njezin dio.

Thaci je ocijenio da se Kosovo i regiji susreću s različitim izazovima, ali da su prioriteti isti - razvoj i učlanjenje u Europsku uniju.

Tijekom posjeta Prištini, Mogherini se sastala i s predsjednikom Skupštine Kadrijom Veseljijem, kosovskim premijerom Isom Mustafom i čelnicima parlamentarnih političkih stranaka.

''Dijalog na vrhu, onih koji donose odluke, institucija premijera i predsjednika je fundamentalno važna stvar i ja želim zahvaliti svima koji su do sada bili uključeni u dijalog, jer nam je to omogućilo da dođemo do važnih odluka i da ih provedemo'', rekla je Mogherini .

''Ovdje sam u Mitrovici da bih prvenstveno posjetila most, okolne ulice i uvjerena sam da se ovaj most obnavlja uz pomoć EU onako kako je napravljen dogovor tijekom dijaloga u Bruxellesu između Beograda i Prištine'', rekla je ona.

Kopirati
Drag cursor here to close