Krug 99

Terorizam je usko vezan s političkim ciljevima, posebno kada je riječ o BiH

Vijesti / Flash | 22. 11. 2015. u 11:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Asocijacije neovisnih intelektualaca 'Krug 99' izrazili su danas sućut obiteljima dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH koji su stradali u terorističkom napadu u sarajevskom naselju Rajlovac.

''Kao 'Krug 99' se priključujemo svim političkim, društvenim, kulturnim, javnim, intelektualnim i drugim snagama u BiH koje će se žestoko odnositi prema onome što jeste činjenica terorizma, imajući u vidu da terorizam nije opasnost ni za jednu posebno nacionalnu ili etničku grupu u BiH, nego za svakog čovjeka u BiH i regiji u cjelini'', kazao je novinarima predsjednik ove asocijacije Adil Kulenović prije početka današnje sesije.

Istaknuo je da u velikoj mjeri misle da je 'terorizam usko vezan i za ono što jesu politički ciljevi, kako samih terorista, ali posebno kada je riječ o BiH, i za ukupno stanje naših unutarnjih odnosa'.

''Ukoliko dođe do dalje etničke segregacije, diskriminacije, etničke podjele, etničkih blokada u BiH, u većoj mjeri će trajno ostati stanje napetosti i prilika za djelovanje svih snaga, uključujući i one terorističke'', smatra Kulenović.

On navodi da BiH, ukoliko ne nastavi svoju kulturu života u različitosti i toleranciji, kulturu zajedničkog života, bit će 'ne samo medij za terorističke aktivnosti i namjeru svih onih koji na takav način žele postići političke ciljeve, nego će doista biti i rasadnik terorizma u regionalnom i u širem, svjetskom smislu'.

Kopirati
Drag cursor here to close