Zahrat Mall

Teroristički napad na tržni centar, najmanje 18 poginulih

Vijesti / Flash | 11. 01. 2016. u 19:37 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom večeri, iračke snage sigurnosti su upale u trgovački centar Zahrat Mall u Bagdadu i nakon sukoba ubili teroriste koji su unutar centra držali taoce. Epilog je najmanje 18 poginulih i desetine ranjenih osoba. Ovaj broj bi, nažalost mogao biti i veći. 

Naoružani napadači su danas detonirali autobombu i pucali iz automatskog oružja u dobro posjećenoj četvrti Bagdada. Nakon toga su oteli više osoba u jednom trgovačkom centru, pri čemu je osam osoba poginulo, javila je policija.

Napadači su upali u trgovački centar Zahrat Mall u četvrti Bagdad Al-Džadida, u istočnom dijelu grada, a policija je rekla kako su naoružani eksplozivnim pojasima.

"Kada su im se policajci približili, ubili su tri taoca", rekao je jedan policijski dužnosnik. Medicinski izvor je potvrdio osam smrtno stradalih i dodao da je 14 osoba ranjeno u napadu.

Trgovački centar je višekatnica u živoj trgovačkoj četvrti s šijitskom većinom. Prema izvoru ministarstva unutrašnjih poslova, nepoznat broj naoružanih ljudi je otvorio vatru na ulici nakon eksplozije autobombe. Oni su se nakratko sukobili sa snagama sigurnosti i ušli u trgovački centar.

Džihadistička skupina Islamska država (IS) redovno preuzima odgovornost za atentate u Bagdadu nad šijitskim civilima, koji su većinski u Iraku, a skupina IS ih smatra hereticima.

IS kontrolira velika područja u Iraku, zapadno i sjeverno od Bagdada nakon ofenzive 2014. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close