Recep Tayyip Erdogan

Terorističke organizacije samo štete muslimanima

Vijesti / Flash | 07. 05. 2016. u 19:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u subotu u Malatyi, u centralnom dijelu Turske, kako su terorističke organizacije u Siriji naštetile samo muslimanima na tom području, javlja agencija Anadolija.

Erdogan se obratio stanovnicima grada Malatya te se tom prilikom osvrnuo na akualna događanja.

On je kazao kako je u antiterorističkim akcijama turskih oružanih snaga Turske od srpnja prošle godine, iz grada Malatya poginulo 13 vojnika te je uputio poruke saučešća njihovim obiteljima.

Naglasio je kako je Malatya grad u kojem žive i Turci i Kurdi, ali isto tako i suniti i aleviti, te kako je to grad koji je oduvijek na najjasniji i najkonkretniji način osuđivao terorizam.

Govoreći o borbi protiv terorističke organizacije FETO/PDY, pokreta poznatiji kao Hizmet na čelu sa Fetullahom Gulenom, Erdogan je aludirajući na Gulena rekao:

“Neka se ne nadaju bespotrebno. U Americi su sebi pronašli mjesto na 400 dunuma zemlje. Vjerojatno je tamo njihova država. Otuda pokušava napraviti nered u mojoj zemlji. Da to spiječimo radimo sve što je potrebno, a to ćemo i nastaviti”, rekao je Erdogan.

Osvrnuo se i na događanja u Siriji, kazavši kako su terorističke ogranizacije teret na leđima stanovnika regije i da teroristi jedino štetu nanose muslimanima.

"Zapad govori o namjeri uvođenja demokratije pa onda crvene tepihe prostire pred one koji vojnim udarom ruše demokratskim putem izabrane predstavnike naroda", rekao je Erdogan.

Kopirati
Drag cursor here to close