Jasna veza

Teroristi planirali i napad na Euro u Francuskoj?

Vijesti / Flash | 11. 04. 2016. u 19:31 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teroristička ćelija koja je izvela napade na Bruxelles i Pariz navodno je planirala još jedan napad tijekom Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj ovog ljeta, piše Guardian.

Francuske novine Libération izvijestile su da da je Mohamed Abrini, koji je uhićen u petak, kazao belgijskim istražiteljima da prvotni plan islamista nije bio napad na Bruxelles.

Umjesto toga, grupa je planirala još jedan napad u Francuskoj, nakon serije samoubilačkih napada i ubojstava u studenom u kojima je ubijeno 130 ljudi u Parizu.

The terror cell that murdered 162 people in Paris and Belgium had also planned bloody attacks at the Euro 2016 football...

Posted by The Straits Times on Monday, April 11, 2016

Liberation je objavio kako je Abrini kazao da su planirali novu akciju tijekom ljeta na Europskom nogometnom prvenstvu.

Abrini je otkrio da su se teroristi bojali da im je policija već "za petama" nakon uhićenja Salaha Abdeslama. Tri dana nakon njegova uhićenja i napisa u medijima da surađuje s policijom, teroristi su promijenili "metu" i izveli koordinirane napade u zračnoj luci i podzemnoj željeznici u Bruxellesu.

Istražitelji su utvrdili jasnu vezu između terorista koji su izveli napade u Parizu i Bruxellesu za koje je odgovornost preuzela teroristička organizacija Islamska država (ISIL).

Europsko prvenstvo održava se u 10 francuskih gradova od 10. lipnja do 10. srpnja, a utakmica otvaranja i finale održat će se na pariškom stadionu Stade de France koji je također bio meta napada 13. studenog prošle godine.

Kopirati
Drag cursor here to close