Ruggero Corrias

Temeljno poglavlje na putu EU integracija je borba protiv trgovine ljudima

Vijesti / Flash | 22. 09. 2014. u 16:39 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borba protiv trgovine ljudima je temeljno poglavlje na putu europskih integracija kojim idu zemlje Balkana - kazao je danas veleposlanik Italije u BiH Ruggero Corrias, na ceremoniji zatvaranja projekta IOM-a.

Podsjetio je da ovim projektom IOM-a, sufinanciranin od strane Italije, učinjen je prvi korak u tom smjeru.

''Na dan kada nas Vijeće Europe podsjeća da ne smanjujemo pozornost, odgovaramo sa nanovo preuzetom obvezom, i to upravo u području snažnog ishodišta i tranzita ovih tijekova očaja. Podsjećamo i na onih 70.000 života koje je Italija spasila kroz operaciju 'Mare Nostrum' u posljednjih deset mjeseci, što je još jedan dokaz snažnog talijanskog zalaganja u borbi protiv trgovine robljem XXI stoljeća'', kazao je ambasador Corrias.

Ceremonija zatvaranja IOM-ovog projekta ''Projekt istraživanja situacije u borbi protiv trgovine ljudima na Zapadnom Balkanu'' održana je danas u Parlamentu BiH u nazočnosti doministra sigurnosti BiH Mladena Ćavara i šefa Misije u Bosni i Hercegovini i regionalnog koordinatora IOM-a Gianluca-e Rocco-a.

Ovaj projekt, pokrenut u prosincu 2013. i sufinanciran od strane Italije, omogućio je identificiranje polja prioritetnog djelovanja i regionalne suradnje u cilju jačanja strategija i mjera borbe protiv trgovine ljudima na Zapadnom Balkanu - području ishodišta, tranzita i odredišta ovih kretanja.

Putem preporuka, identificiranih uz sudjelovanje vlasti i civilnog društva zemalja-korisnika, želi se stvoriti platforma za daljnji napredak zemalja balkanske regije u procesu usklađivanja sa sektorskim europskim standardima i praksom.

Kopirati
Drag cursor here to close