Starijima od 21 godinu

Teksas dopušta nošenje oružja na Sveučilištima

Vijesti / Flash | 02. 08. 2016. u 12:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na snagu je stupio novi zakon kojim je studentima u američkoj saveznoj državi Teksas dopušteno nositi oružje na kampusima javnih sveučilišta.

Kontroverzni zakon je donesen prošle godine, a na snagu je stupio u ponedjeljak. Obuhvaća studente koji su navršili 21 godinu i imaju dozvole za nošenje oružja.

Ulazak s oružjem i dalje neće biti dopušten u neke sveučilišne objekte, poput sportskih dvorana i kemijskih labaratorija. Privatni fakulteti i dvogodišnje više škole trenutno su izuzeti od ovog zakona, ali od iduće godine će i njihovi studenti na kampuse smjeti dolaziti naoružani.

Zakon je na snagu stupio baš na 50. godišnjicu jednog od najgorih masakra na američkim sveučilištima. Charle Withman, 25-godišnji student inžinjerstva, 1. kolovoza 1966. godine je na sveučilištu u Austinu ubio 16 svojih kolega.

Sveučilišni kampusi su bili poprišta nekih od pucnjava s najvećim brojem žrtava u američkoj povijesti.

Student je na sveučilištu Virginia Tech 2007. godine ubio 33 ljudi, i ranio još 27. Iduće je godine bivši student sveučilišta Northern Illinois naoružan ušao u predavaonicu i tamo ubio 6 ljudi prije nego što je presudio sam sebi.

Kopirati
Drag cursor here to close