Lavdrim Muhaxheri

Tajne službe na nogama zbog povratka ratnika na Kosovo

Vijesti / Flash | 26. 12. 2016. u 20:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od ozloglašenijih pripadnika Islamske države Lavdrim Muhaxheri (Mudžaheri) vratio se iz Sirije na Kosovo i Metohiju, a Rim je tim povodom na noge podigao tajne službe u Makedoniji, Albaniji i na Kosmetu, piše talijanski Espresso.

List navodi kako je Muhaxheri, navodno, na Kosovo stigao sredinom studenog iz Makedonije, te podsjeća da je on srpskoj javnosti poznat kao "kasapin iz Kačanika" i da se proteklih godina pojavljivao na brojnim snimkama egzekucija, prenio je RTS.

Pozivajući se na talijanske obavještajne izvore, Espresso tvrdi i da je s Muhaxherijem stiglo 300 do 400 bivših boraca Islamske države, kao i da je, u međuvremenu, uspio zametnuti trag obavještajcima.

Talijanski obavještajci zainteresirali su se za Muhaxherija krajem 2015. godine kada je u operaciji Van Damme razbijena ćelija Islamske države u Breši u kojoj su otkriveni dokazi o vezama te grupe i "kasapina iz Kačanika".

Priča o povratku Muhaxherija na Kosovo izbila je u prvi plan nakon što su policija Kosova i albanska policija uhitile dvadesetak radikalnih islamista koji su, navodno, planirali bombaški napad tijekom nogometne utakmice između Albanije i Izraela, sredinom studenog. Izvori u kosovskoj policiji navode da su uhićeni u toj akciji bili pod izravnom Muhaxherijevom kontrolom.

Kopirati
Drag cursor here to close